Wat houdt dat in, WA+ verzekerd?

WA+ houdt in dat u meer dan WA bent verzekerd vanwege een extra dekking. Veel gebruikte termen voor een WA+ verzekering zijn: WA-Extra, WA-Minicasco, WA-Casco of All Risk.

Gaat mijn verzekeringsmaatschappij hiermee akkoord?

AutoruitDirect werkt volgens vastgestelde tarieven. Deze tarieven worden periodiek ververst om up to date te blijven. Zo kunnen wij bij AutoruitDirect altijd werken volgens marktconforme prijzen welke door bijna elke maatschappij worden geaccepteerd.

Moet ik eerst een verzekering bij AutoruitDirect afsluiten om gebruik te maken van het gratis schadeherstel?

Nee. AutoruitDirect houdt zich enkel en alleen bezig met schadeherstel en u kunt dus geen verzekering afsluiten bij ons. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, kunt u meteen een afspraak maken.

Mijn verzekeringsmaatschappij kent jullie autoglas service niet. Klopt dat?

Nee. Er bestaan honderden schadeherstelbedrijven in Nederland en verzekeringsmaatschappijen houden daar geen administratie van bij. De telefonist die u aan de lijn krijgt, kent er daar waarschijnlijk maar een paar van. De telefonist zal AutoruitDirect misschien niet kennen, maar met de verzekeringsmaatschappij doen wij al jaren zaken.

Wat is precies een groene kaart?

Wanneer u een verzekering afsluit dan ontvangt u een zogenaamde verzekeringskaart of groene kaart samen met een polisblad. U ontvangt elke jaar een nieuwe groene kaart en op deze groene kaart staan de NAW-gegevens van de verzekerde met wat belangrijke gegevens van de maatschappij.

Wat is dat eigenlijk Eigen Risico?

Dit is het eerste bedrag van een verzekerde schade dat de verzekerde zelf dient te voldoen bij de schadehersteller. U loopt normaal gesproken bij ruitschade veroorzaakt door derden zelf risico, maar niet bij AutoruitDirect.

Als het gratis is wat verdient AutoruitDirect er dan aan?

Aangezien u bent verzekerd voor de schade wordt het herstel betaald door uw verzekeringsmaatschappij. AutoruitDirect ontvangt van uw maatschappij een vergoeding voor de reparatie. De reparatie is voor u dus helemaal gratis.

Heb ik garantie op het verrichte ruitherstel?

U heeft bij AutoruitDirect levenslange garantie op het verrichte schadeherstel.

Levert AutoruitDirect originele autoruiten?

Ja, het autoglas dat AutoruitDirect gebruikt bestaat uit eerste kwaliteit originele fabrieksruiten.

Ik ben WA verzekerd. Kan ik ook een gratis autoruit krijgen?

Bent u enkel WA (= Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd, dan bent u alleen verzekerd voor schade die u aanricht bij een andere weggebruiker, tijdens een schadegebeurtenis.

Als u tijdens deze schadegebeurtenis zelf ook schade krijgt aan de auto dan is deze schade niet gedekt door de “kale” WA-polis.
Steenslag is een schadegebeurtenis waarbij alleen uzelf en uw voertuig bent betrokken, en de schade aan uw ruit valt bij een WA-verzekering niet onder de dekking van de polis.
U kunt dus geen gebruik maken van ons gratis autoglas schadeherstel. Neem in dit geval toch contact met AutoruitDirect op want als u niet bent verzekerd voor de ruitschade kunnen wij u een scherpe prijs aanbieden